• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звітує відпочинкова кампанія «Літо – 2016!»

Звітує відпочинкова кампанія «Літо – 2016!»

2016-06-17

/Files/images/90.jpg

У ході організації відпочинкової кампанії у Нововоронцовському районі влітку 2016 року відділом освіти охоплено змістовним відпочинком – 618 дітей, що становить 33 % (від загального контингенту дітей шкільного віку без 11 класу ( 1879) у таборах з денним перебуванням на базі 14-ти загальноосвітніх навчальних закладів.

Кількісний показник охоплення відпочинком дітей у розрізі шкіл становить:

1. Нововоронцовська ЗОШ №1, табір з денним перебуванням «Ромашка» - 67 дітей;

2. Нововоронцовська ЗОШ №2, табір з денним перебуванням «Summer» - 32 дитини;

3. Золотобалківська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Берегиня» - 40 дітей;

4. Михайлівська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Дивосвіт» - 40 дітей;

5. Гаврилівська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Мрія» - 20 дітей;

6. Новоолександрівська Ш/С, табір з денним перебуванням «Бригантина» - 55 дітей;

7. Дудчанське ЗОСШП, табір з денним перебуванням «Веселка» - 80 дітей;

8. Хрещенівська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Шкільна січ» - 36 дітей;

9. Любимівська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Лелека» - 76 учнів;

10. Миролюбівський НВК Ш/С, табір з денним перебуванням «Весела планета» - 32 дитини;

11. Нововоскресенська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Веселка» - 57 дітей;

12. Біляївський НВК Ш/С, табір з денним перебуванням «Козачата» - 25 дітей;

13. Петропавлівський НВК Ш/С, табір з денним перебуванням «Барвінок» - 20 учнів;

14. Осокорівська ЗОШ, табір з денним перебуванням «Сонечко» - 38 вихованців.

У порівнянні з 2015 роком у поточному році відкрито на 1 табір більше ( 2015 рік - 13 таборів; 2016 – 14 таборів), проте зменшено кількість охоплення відпочинком на 160 учнів - ( 2015 рік – 778 дітей / 41,1%; 2016 рік – 618 дітей/ 33%).

За період відпочинку, протягом 14 днів з 7-ми годинним перебуванням у таборі, було організовано щоденне дворазове харчування на суму 20 гривень.

Взагалі видатки на фінансування відпочинку 618 дітей у таборах з денним перебуванням у 2016 році склали – 173040 тис. грн.,

З них:

Бюджетні кошти – 166180 тис. грн;

Залучені кошти – 6860 тис. грн.

Що в порівнянні з 2015 роком - це на 39900 тис. грн. більше ( у 2015 році загальні видатки фінансування відпочинкової кампанії становили – 133140 тис грн.).

Організація відпочинку дітей була чітко регламентована відповідними нормативно-правовими документами, що дозволило адміністрації освітніх закладів забезпечити необхідний контроль за створенням належних умов для змістовного дозвілля, охорони життя і здоров’я дітей, про що свідчать акти приймання дитячих оздоровчих таборів за формою № 318/О від 25, 26, 27 травня 2016 року ( Протоколи №1 - №14).

З метою недопущення травмування серед дітей була проведена просвітницька робота щодо вивчення правил поведінки на дорогах, водоймищах, протипожежної безпеки, поводження з покинутими, знайденими предметами, вибухово-небезпечними пристроями і речовинами. Оформлено куточки з основ безпеки життєдіяльності.

Особливу увагу було приділено соціальній підтримці дітей. Серед них охоплено послугами відпочинку:

- дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування – 26;

- дітей-інвалідів – 4;

- дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей – 223;

- дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 43;

- талановитих та обдарованих школярів – 35;

- дітей працівників АПК та соціальної сфери села – 91.

- діти учасники АТО – 14;

- діти переселенці з АТО – 1;

- діти СЖО - 15

- інші – 164.

Виховна робота у таборах з денним перебуванням була спрямована на виховання у дітей патріотизму, любові до Батьківщини, бережливого ставлення до природи рідного краю, розвиток комунікативних навичок.

Тому, з метою організованого тематичного дозвілля під час проведення відпочинкової кампанії 2016 року у загальноосвітніх навчальних закладахбуло передбачено відкриття мовних та військово-патріотичних таборів:

- мовні табори на базі:

1. Нововоронцовська ЗОШ №1;

2. Нововоронцовська ЗОШ №2;

3. Золотобалківська ЗОШ;

4. Любимівська ЗОШ.

- військово-патріотичні табори:

1. Осокорівська ЗОШ;

2. Гаврилівська ЗОШ;

3. Новоолександрівська Ш/С;

4. Дудчанське ЗОСШП;

5. Миролюбівський НВК Ш/С;

6. Нововоскресенська ЗОШ;

7. Біляївський НВК Ш/С;

8. Петропавлівський НВК Ш/С;

9. Хрещенівська ЗОШ;

10. Михайлівська ЗОШ

Запорукою створення життєрадісної атмосфери і забезпечення повноцінного відпочинку стали проведення виховних заходів присвячені тематичним дням: День відкриттів, «День професії», «День гумору», «День козацтва» тощо.

Сприяли розвитку ініціативи та самодіяльності дітей:

- Вікторини та турніри допитливих: «Знавців історії українського козацтва», «Олімпійського спорту», «Юні знавці природи», «Української пісні».

- Акцій «Долоньки єднання», «Запали свічку пам’яті», «Зробимо навколишній світ чистішим».

- Організовані зустрічі з учасниками АТО, ветеранами Другої Світової війни та праці.

- Конкурси військово-патріотичної пісні та строю;

- Виступу агітбригад з метою пропагування питань престижу військової служби та захисту цілісності і недоторканності території держави;

- Захисти міні - проектів «Будь природі другом», «Екологія води – екологія душі», збирання гербарію лікарських рослин, ікебани з польових квітів.

- Змагання у конкурсах: «Міс україночка», «Сильні, відважні, сміливі», «Запали свою зірку», «Караоке у таборі», «Юні модельєри і перукарі», «Нумо, козачата!», «Парад вишиванок», «Парад улюблених казкових героїв», «Ромашка».

- Спортивно - розважальних іграх: «Ігри патріотів Херсонщини», «Знайди скарби», «Естафети комах», «Снайпер», «Поле чудес», табірна спартакіада.

- Підготовка фоторепортажів із змістовного життя табору.

Передбачили відпрацювання всіх видів мовленнєвої діяльності в пізнавальній ігровій формі викладачі англійської мови, залучені до літніх мовних таборів з метою зацікавити учнів іноземними мовами та сприяти самостійній підготовці вдома. Зокрема, проведено:

- Презентації улюблених книжок англійською;

- Подорож «Стежками англійського алфавіту»;

- Конкурс-гра «Відкрий для себе Велику Британію»;

- Читацькі клуби «Британські казки»;

- Розучування римівок, пісень, спортивних команд;

- Перегляд відео фільмів, мультфільмів, тощо.

Активно долучилися до виховання школярів у літніх школах відпочинку практичні психологи, Біляївського НВК, Гаврилівської ЗОШ, Миролюбівського НВК.

За допомогою тренінгових занять діти разом з фахівцями розширили сприйняття себе і навколишнього світу, розвинули особистісні та творчі навички.

Екологічними стежинами рідного краю організовано походи та екскурсії: по береговій лінії Новоолександрівської затоки, до маєтку Фальц-Фейна, Стара Осокорівка «Микитина Балка», «Волова балка», «Урочище Стояни», на берег Каховського водосховища до заповідника Асканія – Нова.

Невід’ємними були вело подорожі «Шляхами втрат і перемог», екскурсії у шкільні музеї бойової та трудової слави, районного краєзнавчого музею, по місцевості, до парку, річки, різних закладів та установ на території села, селища, району.

Запам’ятаються вихованцям і творчі зустрічі з ровесниками з інших освітніх установ, організованих з метою активного спілкування дітей та молоді, анонсування особистих талантів, участі у спільних акціях, флешмобах «Ми – твої діти, ми – твої квіти, ми, Україно, - надія твоя».

Інформацію про діяльність дитячих таборів було висвітлено на шкільних Web-сайтах та на інформативних стендах обладнаних педагогами освітніх закладів з метою щоденної звітності організованого життя табору.

Методичні матеріали впровадження інноваційної діяльності з різних видів виховної системи у закладах відпочинку підготовлені та будуть представлені творчими колективами шкіл району на щорічний обласний конкурс на кращу організацію виховної роботи в дитячих закладах влітку 2016 року.

Урахувавши основні моменти відпочинкової кампанії 2016 року заплановано у 2017 році:

- Охопити послугами відпочинку за запитами батьків усіх дітей, які потребують активного відпочинку саме у таборах з денним перебуванням.

- Забезпечити необхідний контроль за створенням належних умов для змістовного дозвілля, охорони життя і здоров’я дітей, харчування відповідно до нормативно-правових документів, які регламентують оздоровчу кампанію.

- Сприятипроведенню активного відпочинку дітей шляхом організації екскурсій та подорожей до інших міст та районів області.

- Забезпечити умови впровадження інноваційних програм з різних видів виховної системи у закладах відпочинку.

- Активізувати роботу щодо залучення позабюджетних коштів на організацію відпочинкової кампанії на базі ЗНЗ.

/Files/images/92.jpg/Files/images/91.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 206