• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в ЗНЗ: Тема: «Формування духовності – ціннісний аспект у вихованні особистості дитини»

СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в ЗНЗ: Тема: «Формування духовності – ціннісний аспект у вихованні особистості дитини»

2016-11-14

/Files/images/PB110223.JPG

Проблема формування духовності учнів – одна з головних проблем нашої держави. Тому, що успішний розвиток демократичних процесів в Україні залежить від багатьох умов, серед яких провідне місце посідає духовне відродження громадян, гармонізація соціального життя нації.

Як організувати розвиток особистості дитини у напрямку духовності? Стало головною темою обговорення на семінарі відповідальних за виховну роботу в освітніх закладах району, який відбувся 11 листопада 2016 року на базі Осокорівської загальноосвітньої школи.

Розпочато зустріч оглядом шкільної благодійної виставки творчих робіт дітей та батьків «Руками творимо дива» організованої Наталею Овчіннік, керівником декоративно-прикладного гуртка «Соняшник».

На розгляд присутніх з інноваційного досвіду педагогів навчального закладу було винесено питання:

1. Презентація програми роботи школи «Оновлення організації навчально-виховного процесу відповідно до потреб і запитів громади щодо якісної освіти та формування духовних цінностей особистості» - Олена Жмурська, директор Осокорівського ЗНЗ, Ірина Псарюк, заступник директора з виховної роботи.

2. З практичного досвіду роботи класного керівника «Формування духовних цінностей особистості» – Оселедько Вероніка, класний керівник 8 класу.

3. Творчий звіт шкільної волонтерської організації «ВолонтеР» - Бережна Зінаїда, керівник.

4. Реалізація проекту «Поспішаймо творити добро» - Валерія Матвійчук, лідер учнівського самоврядування.

Підтвердженням вагомих напрацювань з даного напрямку став педагогічний практикум проведений з вихованцями різної вікової категорії у форматі: тренінгів, «відвертих розмов», «круглих столів», усних журналів, акцій: «Моя родина, моя сім’я» - Кошель Наталя (3 клас); «Формування цілісного характеру» - Бережна Зінаїда (7 клас); «Духовні цінності людини моїми очима» - Оселедько Вероніка (8 клас); «Родинні та духовні цінності у житті підлітка» - Чумак Ірина, Гребенюк Юлія (9клас); «Розкажемо світу про Україну» - Псарюк Ірина, Сташевська Анна ( 1 – 11 класи); «Відкриваймо серця для добра» - усі учасники семінару.

З метою обміну досвідом від освітян району – Людмила Болдирєва, методист РМК запропонувала педагогічну вправу «Продовжіть методичний ряд…», де колеги мали змогу поділитися власними напрацюваннями з теми «Формуємо духовну особистість».

На завершення проведено методичну нараду для адміністраторів району щодо скоординованої виховної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах на листопад – грудень 2016 року та перспективних завдань на 2017 рік.

/Files/images/PB110132.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 296