• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар-практикум вчителів географії

Районний семінар-практикум вчителів географії

2016-12-12

/Files/images/2416.jpg

12 грудня 2016 року відбувся районний семінар-практикум для вчителів географії на тему «Впровадження інноваційних технологій при викладанні географії». Метою заходу було ознайомлення учасників семінару з роботою вчителів географії Нововоронцовської ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів Євгенії Молоткової та Олександра Раєвського у впровадженні інноваційних технологій при викладанні географії та висвітлення питання застосування сучасних педагогічних технологій у навчально-виховному процесі для активізації навчальної діяльності учнів у співпраці вчитель-учень. Олександр Олегович провів фрагмент тренінгу «Активні методи навчання».

Вчителі району обмінялись досвідом роботи з метою розширення дієвих форм, методів та прийомів по мотивації і активізації інтелектуальної діяльності та можливості застосування практичних навичок та набутих знань на практиці та формування в учнів ключових компетентностей.

Керівник районного методичного об’єднання вчителів географії Світлана Гапич, вчитель географії Дудчанського ЗООСШП, особливу увагу у своєму виступі приділила нормативно-правовому забезпеченню викладання географії у 2017/18 н.р.

Підсумки семінару підвела методист КУ «Нововоронцовський РМК» Валентина Нікольченко, яка наголосила що завдання вчителя сьогодні — відібрати зі своїх методичних надбань усе прогресивне і змінити, модернізувати, трансформувати навчальний процес так, щоб забезпечити його дослідницький, пошуковий характер. Такий підхід сприятиме розвитку мислення, розумових творчих здібностей учнів. Дитина психологічно краще готується до сприйняття невідомого, нового для неї, і це зумовлює не тільки кращі результати в навчанні, а й сприяє формуванню її як особистості, таких моральних якостей, як цілеспрямованість, наполегливість, принциповість.

Кiлькiсть переглядiв: 287