• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар для вчителів біології та географії за темою: «Застосування ігрової діяльності у проектній технології навчання як засіб підвищення мотивації і пізнавальної активності учнів на уроках, біології та географії»

Семінар для вчителів біології та географії за темою: «Застосування ігрової діяльності у проектній технології навчання як засіб підвищення мотивації і пізнавальної активності учнів на уроках, біології та географії»

2017-03-17

/Files/images/DSCN3243.JPG

17 березня 2017 року на базі Любимівської ЗОШ пройшов районний семінар для вчителів біології та географії за темою: «Застосування ігрової діяльності у проектній технології навчання як засіб підвищення мотивації і пізнавальної активності учнів на уроках, біології та географії».

Мета проведення семінару:

- ознайомлення з теоретичними аспектами щодо підвищення мотивації і пізнавальної активності учнів на уроках біології та географії;

- ознайомлення зі шляхами модернізації навчально-виховного процесу за рахунок впровадження проектної технології на уроках біології та географії.

У ході семінару досвідом свої роботи ділилися Зінаїда Коцур, Альона Гергель, Любов Тимошенко вчителі біології та географії Любимівської ЗОШ а також Ірина Федоренко і Олександр Раєвський педагоги Нововоронцовської ЗОШ №1.

Вероніка Оселедько, керівник районного методичного об’єднання учителів біології, учитель біології Осокорівської ЗОШ у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на нормативно-правовому забезпеченню викладання біології 2017/18 н.р.

Під час засідання «круглого столу» учасники семінару обмінялися практичним матеріалом з досвіду використання проектування на уроках природничого циклу. Усі присутні прийшли до висновку, що винаходити, вимагати, удосконалюватися – єдиний можливий курс сучасного вчителя.

Підводячи підсумки семінару методист КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет» Валентина Нікольченко наголосила, що саме проектна технологія дозволяє вивчити творчий потенціал учнів, розвивати мислення, вміння знаходити причинно-наслідкові зв’язки, взаємозалежності між об’єктами і явищами, тобто сприяє формуванню та розвитку життєвих компетентностей. Тому враховуючи завдання сучасної освіти, вчитель обов’язково повинен використовувати проектування в своїй викладацькій діяльності. На завершення завідувач КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет» Олена Морозова провела нараду, на якій розглядалося питання щодо участі та проведення у 2018 році в загальноосвітніх закладах Міжнародної програми оцінки якості системи освіти (PISA).

Кiлькiсть переглядiв: 234