• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар керівників ЗНЗ "Професійно-педагогічне зростання учителя в умовах нової освітньої парадигми"

Семінар керівників ЗНЗ "Професійно-педагогічне зростання учителя в умовах нової освітньої парадигми"

2017-04-12

/Files/images/10 квітня 1.JPG

10 квітня 2017 року на базі Нововоскресенської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів на тему «Професійно-педагогічне зростання учителя в умовах нової освітньої парадигми». Стратегічний напрямок економічного і соціального розвитку нашої країни вимагає нових висококваліфікованих суб'єктів професійної діяльності у всіх сферах, що відрізняються, перш за все тим, що вони є носіями новітніх знань і технологій. Зі зміною вимог до діяльності вчителя змінюються і вимоги до процесу його професіоналізації, що викликає необхідність проектування професійної та освітнього середовища та відповідного концептуального, теоретичного та технологічного забезпечення даного процесу. Розробка концепції професійного розвитку педагога стає сьогодні актуальною науково-практичною задачею.

Про роль адміністрації Нововоскресенської ЗОШв професійно-педагогічному зростанні учителя виступила директор школи Хижняк М.М.

Протягом заходу до уваги учасників семінару було представлено різносторонні аспекти діяльності педагога, з використанням інноваційних технологій, продемонстровано фрагмент засідання педагогічної ради школи, де заступник з навчально-виховної роботи Десятник О.П. та педагоги закладу демонстрували шляхи зростання професіоналізму вчителя, як чинника підвищення якості шкільної освіти.

Соціальний педагог Михайліченко Т.Ю. провела тренінг на тему «Адаптація учнів у новому колективі», продемонструвавши роботу з учнями які прибули з Петропавлівського НВК середньої та старшої ланки.

Педагоги початкової школи Кучмій К.І. та Метельська Т.М. продемонстрували професійно-педагогічне зростання вчителя початкових класів, презентувавши досвід роботи та майстер класи у 2-му та 3-му класах.

Вчителі вищої категорії закладу Киричук А.М, вчитель української мови та літератури, Єрьомін О.І., вчитель географії, та Герасик О.М., вчитель математики показали професійно-педагогічне зростання педагога через систему організованої методичної роботи, самоосвіти та самовдосконалення. Свій професіоналізм в реалізації STEM-освіти показали учителі, керівники гуртків (на базі школи працюють філії районного центру дитячої творчості та дитячо-юнацької спортивної школи) Линник О. В., учитель трудового навчання й фізики та Киричук О. П., учитель українськоїмови та літератури,. Фізичної культури.

Результатом ділової гри «Моделі соціалізації», яку організувала для учасників семінару завідувач КУ «Нововоронцовський РМК» Морозова О. Л. став висновок щодо проблеми забезпеченості закладів освіти висококваліфікованими педагогічними кадрами, основним напрямком вирішення якої є забезпечення умов професійно-педагогічного зростання учителів.

Під час засідання круглого столу керівники загальноосвітніх закладів поділилися своїми напрацюваннями, досягненнями та проблемами в рамках теми семінару. /Files/images/10 квітня 3.JPG

/Files/images/10 квітня 2.JPG /Files/images/10 квітня 4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 293