• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в ЗНЗ: Тема: «Створення єдиної системи національно-патріотичного виховання на основі взаємодії закладів різних типів»

СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в ЗНЗ: Тема: «Створення єдиної системи національно-патріотичного виховання на основі взаємодії закладів різних типів»

2017-04-29

/Files/images/IMG_7105.jpg

Система національного виховання у середній школі визначається сьогодні залученням молодого покоління до глибокого пізнання багатств національної культури, готовності розвивати і захищати духовні цінності свого народу, трудитися на благо Батьківщини, підносити її міжнародний авторитет.

Як організувати розвиток особистості дитини у напрямку розвитку патріотичних почуттів? Стало головною темою обговорення на семінарі відповідальних за виховну роботу в освітніх закладах району, який відбувся 28 квітня 2017 року на базі Дудчанського ЗОСШП під гаслом «Виховний ідеал – бути патріотом».

На розгляд присутніх з інноваційного досвіду педагогів навчального закладу було винесено питання:

1. Презентація досвіду роботи освітнього закладу «Роль національно-патріотичного виховання у формуванні особистості сьогодення» - Кучів Світлана Володимирівна, заступник директора з виховної роботи.

2. У творчій лабораторії керівників гуртків «Національно-патріотичне виховання учнів у позашкільній діяльності» - керівники гуртків.

Підтвердженням вагомих напрацювань з даного напрямку став педагогічний практикум проведений з вихованцями різної вікової категорії у форматі:

- Свята-розваги «Секрети бабусиної скрині». Старша дошкільна група, вихователі Возняк С.В., Леуш Л.Б.;

- Інтерактивної гри «Ігри патріотів». 1 клас, класовод Палієнко Л.Ф., вихователь Лесик Л.М.;

- Обрядового дійства «Зелені свята. Трійця». 2-4 класи, класоводи Біда С.М., Іванів О.М., Білик Н.М.;

- Телепередачі «Не будь байдужим!». 5-7 класи, класні керівники Бесага А.В., Ільницька І.І.;

- Виховної години «Знаймо і не забуваймо ціну війни і перемоги!». 8 клас, класний керівник Білик В.П.;

- Патріотичної вистави «Герої нашого часу». 9 – 11 класи, класні керівники: Іванів О.Я., Гапич С.В., Іванів А.Ф., педагог-організатор Іванів А. Й.

Людмила Болдирєва, методист РМК відмітила, що з метою анонсування кращого досвіду класних керівників та класоводів району, і не тільки з національно-патріотичного виховання, за результатами щорічного обласного конкурсу сценаріїв та методичних розробок виховних заходів «Перлина натхнення» у 2017 році педагоги району представили 61 роботу на конкурс та вибороли 22 переможних місця. Дипломи та сертифікати вручено та передано на загальноосвітні заклади.

На завершення проведено методичну нараду для адміністраторів району щодо скоординованої виховної діяльності в загальноосвітніх навчальних закладах під час оздоровчої кампанії влітку 2017 року.

Кiлькiсть переглядiв: 280