• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар-практикум учителів хімії

Районний семінар-практикум учителів хімії

2017-12-08

/Files/images/семінар хімія.jpg

08 грудня 2017 року на базі Нововоронцовської ЗОШ №1 проведено районний-семінар практикум для вчителів хімії з теми «Використання інтерактивних та мультимедійних технологій у викладанні хімії».

Ірина Федорак, методист КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет» ознайомила учасників з програмою роботи семінару та наголосила, що одне з актуальних завдань сучасної школи — пошук оптимальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їхньої розумової активності, спонукання до творчості, виховання школяра як життєво й соціально компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях, вироблення вмінь практичного і творчого застосування здобутих знань. Це означає, що вчитель має орієнтуватися на використання таких педагогічних технологій, з допомогою яких не просто поповнювалися б знання й уміння з навчального предмета, а й розвивалися такі якості учня, як пізнавальна активність, самостійність, уміння творчо виконувати завдання.

Сергій Полтавець, учитель Нововоронцовської ЗОШ №1, провів урок з хімії в 10-А класі за темою: «Карбонатна кислота. Солі карбонатної кислоти, їх поширення в природі та застосування. Принцип дії вогнегасника. Якісна реакція на карбонат-іон». У ході роботи семінару педагог презентував свої творчі звіти.

Учасники семінару ділилися досвідом роботи в організації та проведенні уроків з використанням інтерактивних форм та методів роботи, позаяк саме нестандартні форми роботи спонукають до творчості як учителя, так і учнів.

Олена Іванів, голова РМО учителів хімії, учитель Дудчанського ЗОСШП акцентувала увагу присутніх на нормативно-правове забезпечення викладання хімії у старшій школі у 2018/19 н.р.

Кiлькiсть переглядiв: 303