Районний семінар учителів математики

2018-11-16

/Files/images/IMG_0612.JPG

Головними завданнями школи є турбота про постійне підвищення якості навчально-виховного процесу, розвиток творчого потенціалу кожного вчителя й колективу в цілому, створення умов для підтримання інтелектуального фону, виховання дієвого інтересу до навчально-виховної діяльності, впровадження сучасних педагогічних технологій, спрямованих на розкриття та розвиток інтелектуальних і творчих здібностей дитини, на задоволення потреб у самовдосконаленні.

16 листопада 2018 року на базі Гаврилівської ЗОШ відбувся районний семінар учителів математики з теми «Формування математичної компетентності учителя математики в умовах реформування освітньої галузі».

Метою семінару було ознайомити учасників семінару з проблемою розвитку педагогічної компетенції при навчанні математики в умовах реформування освітньої галузі, охарактеризувати складові її реалізації в освітньому просторі.

Під час практичної частини учасники відвідали уроки:

· 6 кл «Множення і ділення дробів з різними знаменниками» (Марина Сирко, учитель Гаврилівської ЗОШ);

· 5 кл «Рівняння» (Валентина Базиляк, учитель Гаврилівської ЗОШ).

Досвід реалізації діяльнісного підходу в позакласній роботі з математики презентувала Жанна Ткаченко, учитель математики Любимівської ЗОШ, зупинившись на такій формі організації навчальної діяльності учнів як квест. Такий формат позакласної роботи є для учнів цікавим та результативним, адже закріплення математичних знань в умовах їх практичного застосування, що і передбачав математичний квест для учнів 6-го класу «Вперед, математики!», є основою формування математичної компетентності.

В ході роботи районного семінару обговорювались питання «освітньої» та «предметної» компетентності, ключових компетентностей визначених у Державному стандарті базової і повної загальної середньої освіти. Значна роль надавалась питанням освітніх технологій та методик компетентнісної освіти та технологіям оцінювання компетентностей учнів.

Жанна Ткаченко, учитель математики Любимівської ЗОШ, ділилася секретами моделювання сучасного уроку математики, аналізом та самоаналізом уроку.

Валентина Нікольченко, методист КУ «Нововоронцовський РМК» акцентувала увагу колег на основних складових та показниках педагогічної компетентності педагога, необхідності формування ключових компетентностей вихованців на уроках.

Оксана Герасик, учитель Нововоскресенської ЗОШ, голова РМО учителів математики, проаналізувала результати ЗНО 2018. Звернула увагу вчителів на труднощі, які виникають в учнів під час підготовки та здачі ЗНО.

Підсумок семінару було проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого.

/Files/images/IMG_0692.JPG/Files/images/IMG_0651.JPG/Files/images/IMG_0610.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 304