• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар учителів трудового навчання

Районний семінар учителів трудового навчання

2019-02-15

/Files/images/трудове 1502 2.jpg

15 лютого 2019 року на базі Осокорівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум для учителів трудового навчання з теми: «Розвиток креативного потенціалу учнів на уроках трудового навчання».

Валентина Нікольченко, методист КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет», знайомлячи учасників з програмою семінару наголосила, що проблема творчості стала в наші дні самою актуальною, бо саме творчі люди створюють нове, неповторне у всіх сферах людської діяльності. Розвиток креативності учнів в процесі шкільного життя здобуває одне з найважливіших значень. Особливості сьогодення вимагають від сучасної школи формування особистості, високоосвіченої, суспільно активної, творчої, конкуренто спроможної, яка використовує знання як життєвий інструмент, генерує нові ідеї, приймає нестандартні рішення, вміє критично мислити, володіє комунікативними здібностями, впевнено відповідає на виклик нового тисячоліття.

Учасники семінару відвідали урок з трудового навчання у 6 класі «Виготовлення виробу. Підставка під гарячий посуд з термостійким з’єднанням», який провів Іван Куляс, учитель трудового навчання Осокорівської ЗОШ. Також учитель показав фрагмент заняття гуртка «Технічної творчості» на якому учні виготовляли вироби із сірників.

В рамках семінару були проведенні майстер класи:

- Василь Коцур, учитель трудового навчання Любимівської ЗОШ, «Технологія виготовлення декоративної рамки»,

- Юрій Яковець, учитель трудового навчання Біляївського НВК, «Розв’язування конструкторських задач на уроках трудового навчання»,

- Юрій Іващенко, учитель трудового навчання Нововоронцовської ЗОШ №2, «Реалізація елементів етнопедагогіки в трудовій підготовці учнів» та «Технологія виготовлення виробів зі тонколистового матеріалу».

Підсумок семінару було проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого.

/Files/images/трудове 1502 1.jpg

/Files/images/трудове 1502 3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 394