Семінар-практикум учителів географії

2019-10-08

/Files/images/23112018/фото2 005.jpg

08 жовтня 2019 року КУ «Нововоронцовський РМК» спільно з навчально-методичною лабораторією географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» було організовано виїзний семінар-практикум для учителів географії на тему «Краєзнавча робота у закладах освіти».

Валентина Нікольченко, в.о. завідувача КУ «Нововоронцовський РМК», ознайомила учасників з програмою семінару та наголосила, що саме організація краєзнавчої роботи в школі є обов’язковим компонентом в системі поглиблення знань учнів про рідний край, сприяє активізації пізнавальної діяльності школярів, розвиває їх творчу ініціативу, знайомить з найбільш доступними прийомами досліджень. Вона є невід’ємною складовою виховання, поєднує різні напрямки пізнавальної діяльності і відіграє одну з основних ролей у вихованні інноваційної особистості.

Зоя Філончук, завідувач навчально-методичною лабораторією географії та економіки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», звернула увагу учасників на те, що краєзнавча робота у закладі освіти має бути безперервною, оперативною, прогностичною, випереджувальною. Тільки тоді вчитель не випаде з процесу, коли постійно збігаються нові завдання і власні можливості, зростаючі й змінювальні вимоги щодо якості навчально-виховного процесу, а також здатності відповідати їм і діяти в цих умовах.

Світлана Цегельник, голова РМО учителів географії, учитель Дудчанського ЗОСШП, презентувала роботу методичного об’єднання з питання «Роль краєзнавства в підвищенні рівня кваліфікації та самоосвіти вчителя географії»

Робота продовжилася екскурсією до Херсонського музею природи. В основі природознавчого відділу якого є унікальна колекція флори та фауни Херсонщини, створена наприкінці ХІХ ст. відомим вченим-біологом Й.К.Пачоським. Цікавою була виставка «Рідкісних та зникаючих тварин світу», на якій присутні побачили усурійського тигра, леопарда, сніжного барса, ведмедів різних видів. Справжньою перлиною є експозиція, присвячена дивовижному світу Нижнього Дніпра, лиману, Азовського та Чорного морів. Центральним експонатом розділу «Мешканці світового океану» є один з найбільших музейних предметів України – 30- метровий скелет синього кита.

Семінар-практикум пройшов дуже конструктивно. Учасники обмінялися досвідом роботи, обговорили актуальні методичні питання та перспективні напрямки роботи.

Висловлюємо подяку КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та навчально-методичній лабораторії географії та економіки.

Кiлькiсть переглядiв: 197