Районний семінар вчителів хімії

2020-02-25

/Files/images/DSCN9645.JPG 24 лютого 2020 року на базі Любимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів хімії закладів освіти району з теми «Розвиток логічного мислення на уроках хімії». Ірина Федорак, методист КУ «Нововоронцовський РМК», ознайомила учасників з програмою роботи семінару.

У практичному модулі семінару педагоги відвідали урок – інтелектуальний марафон у 7 класі з теми «Хімічні властивості кисню: взаємодія з простими речовинами (вуглець, водень, сірка, магній, залізо, мідь). Реакція сполучення». Учитель Зінаїда Коцур.

Учасники семінару мали можливість ознайомитися з досвідом роботи Світлани Петрук, вчителя хімії Нововолександрівської ш/с, з теми «Кроссенс як засіб розвитку логічного мислення на уроках хімії». Олена Іванів, голова РМО учителів хімії, учитель Дудчанського ЗОСШП, провела практичне заняття з розв’язування задач по хімії.

Під час засідання круглого столу педагоги дійшли висновку, що розвиток логічного мислення учнів на уроках хімії забезпечується обґрунтованим поєднанням традиційних і активних методів навчання, ефективного підбору змісту навчального матеріалу, широкого використання проблемних ситуацій з опорою на зону найближчого розвитку учнів, створення емоційно-доброзичливої пошукової атмосфери.

У підсумковому модулі зустрічі вчителі району мали змогу обмінятися досвідом, надати практичні поради і пропозиції.

Кiлькiсть переглядiв: 525